Maria Lindelöf

Maria Lindelöf
Maria Lindelöf

torsdag 30 maj 2013

Tisdag= Teater och retorik

Maken till vad tiden rinner iväg. Här kommer en uppdatering om tisdagens begivenheter.

Tisdag:
Teaterstyrelse. Genomgång av verksamheten för hösten och 2014. Det är ett strålande utbud vi kan se fram emot i höst. Fröken Julie, Cirkus Cirkör, Den goda människan i Sezuan, Jespers drama, Kung Markatta (nypremiär), teatersport, spökvandringar för barn, Cecila sneglar på Strindberg osv...
Jag är verkligen imponerad av vad teatern och teaterchef Kajsa Giertz har lyckats åstadkomma, riktigt imponerad. Vi fick också lära känna den nya marknadsansvariga som presenterade kommunikationsplanen.

Den stora diskussionen på styrelsemötet kom att handla om huvudmännens vilja att detaljstyra verksamheten genom den så kallade överenskommelsen, som in i minsta detalj beskriver vad verksamheten ska ägna sig åt. Nu är visserligen teatern ett kommunalförbund i konstruktionen, men jag anser att det rimliga vore att huvudmännen i sitt ägardirektiven talar om vad teatern ska ägna sig åt i stora drag. Styrelsens uppdrag blir således att presentera en verksamhetsplan som beskriver hur man tänkt sig att uppfylla sitt uppdrag och återkoppla den planen till huvudmännen.
Ordningen som är nu är att överenskommelsen är ett detaljdokument som mer liknar en lång önskelista och i praktiken fråntar styrelsens existensberättigande. Visst vi kan väl träffas ett par gånger per år och ta beslut om delårsrapporter och informeras om löpande verksamhet, men det är verkligen inte en gynnsam lösning för teatern i det långa loppet.

På kvällen var det retorikutbildning för de fyra samarbetspartierna i alliansen. Riktigt bra kväll, med många glada skratt och en del insikter - iallafall för egen del.








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar