Maria Lindelöf

Maria Lindelöf
Maria Lindelöf

torsdag 12 september 2013

Tolerans kräver fantasi, humor, nyfikenhet och tid

Dagarna har högt tempo just nu. Här kommer en veckouppdatering

Tisdag: efter ett visst mått av strul på morgonen lyckades jag komma iväg med tåget till Stockholm och kommun- och landstingsledningsdag för KD på SKL- Sveriges kommuner och landsting. 

Efter lunchen, där jag fick ett trevligt samtal med bland annat Gun-Marie Daun, gruppledare för KD i Kungälv, fick vi lyssna till Christer Mattson, initiativtagare till Toleransprojektet- Kungsälvsmodellen och om jag minns rätt, även socialchef.
Han började med att visa den här bilden, som också blev årets bild 1985 och som blev upprinnelsen till varför projektet startade. Det blev en munter stämning i rummet, då bilden i sig är ganska kul, men skratten tystnade tvärt när Christer berättade att kvinnan på bilden är överlevande från förintelsen.

Han fortsatte med att citera en judisk rabbi "Alla stora katastrofer har börjat med de bästa av intentioner. Alltid har det lett till repression. Människan kan inte skapa paradis.

Christer fortsatte med att berätta om projektet, om uppkomsten av den sociala oron, hur rekryteringen till dessa grupper går till och vilken betydelse projektet har haft för samhället Kungälv. Under tiden som Christer föreläste la jag ut ovan bild på Facebook och fick därigenom ett bra samtal med Here 4U och en inbjudan till deras toleransutbildning i Västerås, att komma och träffa de som går utbildningen. Spännande!
Jag avslutar med den här bilden och hoppas att vi i Västerås kan bjuda in Christer för en föreläsning hos oss.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar