Maria Lindelöf

Maria Lindelöf
Maria Lindelöf

onsdag 19 juni 2013

Nu har Västerås en budget för 2014 med en tydlig alliansprägel

Ikväll klubbade kommunfullmäktige en budget för Västerås som innebär en rad viktiga satsningar för 2014. Flera av Alliansens förslag fanns med i det dokument som nu är beslutad för nästkommande år, exempelvis:

- 500 jobb/pratik/utbildningsplatser

- satsning på barnens arbetsmiljö i skolan

- fortsatt fokus på lärarlöner

- 15 mkr till en satsning på fiber och bredband

80 mkr till underhåll av gator och vägar

- Det är glädjande att Västeråsalliansens förslag för 500 jobb/praktik/utbildningsplatser har fått medhåll från de rödgröna. Denna satsning kommer ligga till grund för att Västerås ska kunna fortsätta hålla en hög kvalitet i välfärden trots att staden växer, säger Elisabeth Unell, moderat gruppledare i Västerås stad.

- Fortsatt fokus på lärarlöner är av yttersta vikt och det är glädjande att Alliansens fokus får medhåll från de styrande partierna, säger Ragnhild Källberg, folkpartistisk gruppledare i Västerås stad.

- Barn ska inte behöva acceptera en sämre arbetsmiljö än vuxna. Därför avsätter Västeråsalliansen pengar för barnens arbetsmiljö i skolan. Eleverna måste kunna räkna med en trygg skola med arbetsro och helt utan inslag av våld, hot och skadegörelse, säger Maria Lindelöf, kristdemokratisk gruppledare i Västerås stad.

- Västerås växer och därmed också kraven på en väl fungerande infrastruktur. I detta ligger även den digitala infrastrukturen och tillgången till bredband och fiber. Vår stad har möjligheten att ligga i absolut framkant, men då måste vi också våga satsa. Det är därför Västeråsalliansen la det skarpa förslaget att satsa 15 miljoner kronor på en utbyggnad av fibernätet, säger Lars Kallsäby, centerpartistisk gruppledare i Västerås stad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar