Maria Lindelöf

Maria Lindelöf
Maria Lindelöf

lördag 9 februari 2013

Mums

Lagade denna rätt igår, som gjorde succé. Hittade receptet i en av Arlas receptbroschyrer du hittar i butiken.

Ingredienser
500 g kycklingfiléer
200 g skogschampinjoner
1⁄2 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 dl Arla Köket® smetana
1 dl vatten
1 msk konc kycklingfond
1 msk hackad färsk timjan
1 kg blandade rotfrukter
2 st rödlök
2 st hackade vitlöksklyftor
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 dl hackad färsk körvel
Arla® Smör-&rapsolja
1 1⁄2 dl frysta lingon
Gör så här:
Sätt ugnen på 200°.

Skala rotfrukter och lök, skär dem i bitar och lägg i en ugnssäker form. Salta, peppra och ringla över lite smör-&rapsolja. Rosta dem i mitten av ugnen ca 30 min. Blanda med körvel strax innan servering.

Dela champinjonerna. Skär kycklingfiléerna i bitar på längden. Salta, peppra och stek dem och svampen i smör-&rapsolja i en stekpanna. Tillsätt smetana, vatten, fond och timjan. Låt koka på svag värme ca 5 min.

Strö över lingon och servera med de rostade rotfrukterna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar