Maria Lindelöf

Maria Lindelöf
Maria Lindelöf

onsdag 10 april 2013

Underlätta att lägga till med båt vid Östra hamnen och vid Kokpunkten.

Idag lämnar Kristdemokraterna i Västerås in en motion om att se över möjligheterna att lägga till vid Östra hamnen, vid Tullkajen och Tulltorget, men också se över möjligheterna att göra detsamma vid Kokpunktens upplevelsebad.

Västerås är den Mälarnära staden och vi ser alltmer liv och rörelse, både vid Mälarstranden såväl som på vattnet. På soliga dagar, oavsett årstid, lockas västeråsare och besökare från när- och fjärran till sjönära butiker, caféer och restauranger

-          Om en båtburen från Västerås eller gäst utifrån vill komma in till Västerås för ett kort besök på caféer, butiker eller restauranger är det idag omöjligt att lägga till med båten i nära anslutning till Östra hamnen. Det borde vara lika enkelt att anlägga sin båt som det är att parkera cykeln eller bilen om du vill besöka Östra hamnens utbud. Ska Västerås vara den mälarnära staden så borde vi också leva upp till förväntningarna; säger Maria Lindelöf – gruppledare för Kristdemokraterna i Västerås      
    
Kristdemokraterna i Västerås vill i motionen också se att Kokpunkten ska vara tillgänglig för båtburna gäster och vill att Västerås stad ser över om det kan finnas fler platser utmed Västerås strandlinje som är intressanta för korta angöringsstopp med båt för till exempelvis en god bit mat.
Dessa förtöjningsplatser ska möjliggöra ett kortare stopp på max ett antal timmar och ska därför inte sammanblandas med gästhamnens koncept.

Bilden är lånad med tillstånd av Örjan Widmark.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar