Maria Lindelöf

Maria Lindelöf
Maria Lindelöf

onsdag 14 augusti 2013

Landshövdingen korar 2013 års Sommarlovsentreprenör i Västerås

Sommarlovsentreprenörerna startade 2010 efter att min motion bifallits. Läs mer om SE här

 Det är lika spännande varje år att få vara med vid presentationen och senare prisutdelningen. Jag är lika stolt över dessa ungdomar som om jag vore deras mamma. Kommer inte vara någon skillnad imorgon…

 I projektet Sommarlovsentreprenör får 45 ungdomar i Västerås fått prova på att driva eget företag. Till sin hjälp har det fått handledning och ett startkapital på 2 000 kronor. Nu är projektet slut för i år och imorgon torsdag kommer landshövding Ingemar Skogö att utse Årets Sommarlovsentreprenör.

 Sommarlovsentreprenör är en metod som används på flera ställen i landet och för Västerås är det fjärde året. Deltagarna har själva valt det de arbetat med i sitt företag. Syftet med projektet är att ge ungdomar möjlighet att prova på hur det är att driva ett eget företag och att vara entreprenör. Förhoppningsvis kan man därigenom väcka intresse för att starta eget företag i framtiden.
 Imorgon den 15 augusti är dags för avslutning. Under avslutningsdagen kommer ungdomarna att redovisa sina erfarenheter som sommarlovsentreprenörer och därefter blir det prisutdelning.

 Bäst att ta med näsduk…

Förra året var det David Kristersson med sitt företag Zenith Produktion som blev 2012 års Sommarlovsentreprenör i Västerås. David syns till vänster i bilden som jag lånade från länsstyrelsen i Västmanlands hemsida. Länk här

Miljö och socialt entreprenörskap fick också pris förra året. Är lite skeptisk till motiveringen för det sista priset. Tycker inte socialt entreprenörskap ska handla om välgörenhet. Är man entreprenör ska man kunna tjäna pengar och göra gott för sin nästa. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar