Maria Lindelöf

Maria Lindelöf
Maria Lindelöf

fredag 23 augusti 2013

Framåtblickande trots allt

I våras startade Västerås pedagogiska nämnder ett projekt för ökad dialog mellan politiker och ungdomar. Målet med projektet är att ungdomars idéer, åsikter och förslag ska bättre ta tillvaros vid beslutsfattarna i de pedagogiska nämnderna. Sedan idag sitter jag i styrgruppen. Denna morgon samlades vi redan klockan 8 för avstämning. Jag tar över efter Amanda Agestav, som ofta jobbar i Stockholm och därför haft svårt att närvara.

Hela dagen har jag annars skrivit kommunpolitisk rapport till lokalavdelningens styrelsemöte nästa vecka. Den rapporten blev oerhört omfångsrik, då den spänner över maj till augusti. Därmed ligger även rapporten från budgetfullmäktige med. Det är roligt att blicka tillbaka på vad vi sysslat med. Även fast det bara var ett par månader sedan, så glömmer man bort detaljer så fort. Rapporterna är också bra att ha framöver då det ska skrivas verksamhetsberättelser. Troligtvis kommer väl en del journalister börja höra av sig och undra vad man sysslat med under den här mandatperioden. Då kan det vara bra att gå tillbaka i tiden. Den här bloggen kan också fungera som en slags dagbok över det dagliga livet som kommunpolitiker.

Dagens arbetslunch spenderades med ombudsman Jonas Hillerström och vår kanslist Ana Echeverria.  Vi planerade höstens extrastämma där riksdagshusen och landstingslistorna ska fastställas. Arbetsdatum blir den 9 oktober och vi jobbar på att få hit Mikael Anefur till stämmoordförande. Vi kommer att bjuda på tårta och ha musicquiz. Vi siktar på att träffas på Westerqvarn. Allt är ännu bara på planeringsstadiet, men vi jobbar på att det blir så.
Lunch på det urbana NOM i Västerås



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar