Maria Lindelöf

Maria Lindelöf
Maria Lindelöf

tisdag 19 mars 2013

Studiebesök på Accesum

Inleder tisdagen med studiebesök på Accesum. Accesum är ett socialt företag som avknoppades från Västerås stad 2008 och drivs idag i kooperativ form. Hos Accesum är det en merit om du har en funktionsnedsättning och alla medarbetare arbetar 100% utifrån sin egen arbetsförmåga.

Accesum arbetar idag inom området tillgänglighet. Uppdragen omfattar utbildning, besiktning, inventering och rådgivning.
Dessutom jobbar man med att digitalisera dokument, ljudband, film och fotografier åt stadsarkivet i Västerås.

Det här måste vara det absolut bästa med att få arbeta med politik; möjligheten att få veta mer om verksamheter och att få träffa människorna.

Här kommer några bilder från dagen.


Här arbetas det med att skriva över gamla radiointervjuer till text, som sedan ska arkiveras. Killen som jobbade med detta är blind.

Här överförs gamla bilder från glasplåtar till digitalt format.

På Accesum arbetar man med att inventera offentliga lokaler utifrån ett tillgänglighetsperspektiv och all data förs in i en databas. I denna databas får du information om den fysiska tillgängligheten i butiker och restauranger, inom offentlig service samt i friluftsområden och på olika besöksmål. Målet är att varje verksamhet beskrivs så väl att du lätt kan avgöra om du kan besöka platsen eller inte.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar