Maria Lindelöf

Maria Lindelöf
Maria Lindelöf

fredag 18 januari 2013

UBUNTU

Just nu är det särskilt intressant att följa debatten om non profit- företag i välfärden som är aktuell runt om. Särskilt Dagens samhälle levererar mycket matnyttig argumentation och kunskapspåfyllnad.
Utifrån en ideologisk horisont är den här debatten spännande tycker jag. Organisationsfrågor kanske inte är den viktigaste frågan för det svenska folket generellt. Även om det må vara främst bemötande, kvalité och tillgänglighet som är viktigast, så kan det inte hindra oss från att ta ansvar för just de större övergripande frågorna. De har indirekt bäring i människors liv.

Oavsett företag med vinst, non-profit eller begränsad vinstutdelning, så är ändå det viktigaste att vi inser vikten av att det vi ger, det får vi tillbaka. Kalla det CSR, kalla det välgörenhet, kalla det vad du vill. Oavsett driftsform kommer företag som fattar begreppet UBUNTU att vara framtidens vinnare.

Ubuntu är ett gammalt Afrikanskt ord som betyder medmänsklighet. Ubuntu betyder också Jag är vad jag är på grund av vad vi alla är. 





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar