Maria Lindelöf

Maria Lindelöf
Maria Lindelöf

måndag 28 januari 2013

Inför vecka 5

Att den politiska vardagen satte igång på allvar märktes väldigt kraftfullt förra veckan. Blev till exempel blixtutkallad till ett möte om Johannisbergs båtuppläggningsplatser med 
KFUM, men de verkade lugnade när jag åkte därifrån.

Diskuterade på tisdagen Musikens Hus med Björn Carlsson, besökte dagverksamheten Rondellen, hann med en träff med en av våra medlemmar, som också är egen företagare. 

På fredagen samlades drygt 1000 kristdemokrater i Helsingborg under två oerhört intensiva kunskapsdagar. För mig är det absolut en av årets höjdpunkter att få träffa kollegor runt om i landet, att bli pånyttfylld med kunskap och engagemang. Särskilt mycket uppskattade jag 
framtidsanalytikern Troed Troedsson som talade om paradigmskiften. Innan jag lämnade Helsingborg så hann jag även med att träffa en väninna från tiden på internatskolan i Frankrike. 

Budget 2014
Det får bli rubriken för den här veckan. Vi inleder med budgetseminarium idag för presidierna i nämnder och styrelser. Jag misstänker att det ekonomiska läget är ansträngt framöver och att nämndernas utmaning blir att prioritera mera under kommande år.

Imorgon är det inläsningsdag och studiebesök. På kvällen är det finbesök och middag med kollegor från vänorten Lathi i Finland.

På onsdag är det branschträff med företagare inom besöksnäring och turism och senare på dagen nämnd.

På torsdag kommer Soheila Fors - initiativtagare till det numera kända Tehuset. Vi ska försöka att etablera ett tehus även i Västerås och ska därför träffa en rad aktörer. 
På kvällen är det Kristdemokraternas eget budgetseminarium dit alla förtroendevalda och medlemmar är välkomna. Vi ska föra en diskussion om vilka prioriteringar KD i Västerås ska driva bör i budget 2014. Anmäl ditt deltagande omgående. Vi behöver planera maten.
Hoppas även kunna klämma in barnens skolföreställning där på kvällen.

På fredag är det arbetsutskott med Gemensamma nämnden och efter det VKL's styrgrupp för besöksnäringen.

På söndag blir det fars på Västmanlands teater. Ska gå och se "Kuta och kör", vilket ska bli väldigt roligt!!

Ja men då var det bara att göra precis det...kuta och kör! 

Med bästa hälsningar

Maria Lindelöf
Gruppledare för Kristdemokraterna i Västerås

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar