Maria Lindelöf

Maria Lindelöf
Maria Lindelöf

måndag 3 februari 2014

Budgetuppstart inför 2015

Inleder februari med budgetseminarium och uppstart inför 2015.
Dystra ekonomiska utsikter är dagens budskap. Fler äldre som kräver mer, fler förskolebarn, arbetskraftsbrist och stora investeringsbehov.

Bara äldreomsorgen beräknas öka med 110 miljarder till 440 miljarder kronor (totalt i Sverige)
Samtidigt är allt fler inskrivna arbetslösa som har svårt att finna arbete , och då främst unga män, utomeuropeiska invandrare och personer med funktionsnedsättning som medför nedsatt arbetsförmåga.
Inga nya uppgifter och därför dubbelt frustrerande, för åtgärderna för att få en förändring i Västerås och Västmanland är skrämmande lama och har varit så sedan 2010. Det finns några bra saker de rödgröna gjort för Västerås, såsom t ex Convention bureau, ett väldigt ambitiöst klimatprogram och bättre mat i skolan, men i det stora hela är det så skrämmande lamt. Tack för att det är valår i år så vi kan äntligen få ett nytt styre som vill något. Skolresultaten har under de här åren sjunkit oroväckande. Skolresultaten är centrala för att klara kompetensbehov och motverka utanförskap. Vi måste ha fokus på resultaten i skolan och förebyggande arbetet gällande barnens framtid.

Det är därmed bara att kavla upp ärmarna!

Om jag ska fortsätta att tipsa:
1. Håll dig frisk och lycklig , gärna i ett sammanboende hushåll.
2. Skaffa dig ett välbetalt jobb och lägg undan 50% till din pension.
3. Gör dig helt fri från skulder
4. Förbered dig på att jobba till 80+
5. Stötta dina barn i skolan

Ikväll är det kommunpolitiskt utskottsmöte. Tyvärr har gruppen drabbats av sjukdom och det är en decimerad skara som ses ikväll. Vi kommer gå igenom kommunpolitiska handlingsprogrammet samt en rad aktuella politiska frågor. Jag laddar med lunch (som går till historien som en av de mindre goda - rent utav värdelös...)


Må gott!








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar