Maria Lindelöf

Maria Lindelöf
Maria Lindelöf

tisdag 12 november 2013

Vi vill ha en frisk generation

Vi tar nu initiativ till att Västerås stad ska under en försöksperiod pröva konceptet ”en friskare generation” . I Södertälje och Haninge kommun erbjuds barn i åtta års ålder tillsammans med sina föräldrar att få prova på idrott och sport men också även friluftsliv och socialt umgänge i utomhusmiljöer och det vill vi också ha i vår stad.

Eftersom grunden till den livslånga hälsan läggs redan i barndomen är det viktigt att föräldrar engagerar sig i sina barns motionsvanor. Barn som får uppleva hur roligt det är att röra sig kommer att fortsätta med det även senare i livet. Föräldrar som får umgås med sina barn blir bra förebilder.
I en tid där de flesta aktiviteter kostar pengar, kunskapen om friluftsliv minskar och den bekvämaste typen av avkoppling för familjer utan varken ekonomiska resurser eller kunskap är en TV. Vi tror att Västerås skulle behöva konceptet ”En friskare generation”. En frisk generation kan hjälpa Västerås stad att motverka ohälsa och öka livskvalitén hos våra barn.
Det är viktigt att barn och ungdomar har en meningsfull och rolig fritid. Föreningsliv skapar samhörighet. ”En frisk generation” erbjuder familjer att pröva olika aktiviteter tillsammans. Vi är övertygade om att en förbättrad familjesammanhållning genom fysiska aktiviteter förebygger ohälsa och minskar utanförskap. Barnen med sina familjer träffas två gånger i veckan: En eftermiddag eller kväll mitt i veckan, och en förmiddag på helgen. Under fyra veckors tid gör man samma aktiviteter på träffarna, och därefter provar man nya aktivitet.
Med anledning av det som beskrivits kommer vi lägga en motion och hoppas att Västerås stad prövar konceptet ”en friskare generation” .

Maria Lindelöf – Gruppledare för Kristdemokraterna
Irene Hagström - Moderaterna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar