Maria Lindelöf

Maria Lindelöf
Maria Lindelöf

onsdag 15 januari 2014

Ett möte om framtidens allmännytta

Ambitionen den här veckan är att rensa undan mailskörden, planera våren och göra allt administrativt som behöver göras så här i slutet av ett verksamhetsår och i början av ett nytt.

Inledde dock måndagen med alliansgruppmöte och vi hade besök från den nytillträdde VD'n Anders Nordstrand. Fick ett gott intryck av Anders och vi hade en väldigt livlig diskussion om bostadssituationen i Västerås. Dock inledde han med att berätta att när han blev tillfrågad om VD- jobbet hade han hört sig för och fått rådet att "Mimer  är ett jättebra företag - får du den chansen ska du tack ja".

Anders bekräftade till oss att det behöver byggas fler bostäder i Västerås. Nu ligger vi på 80-90 lägenheter per år men det är för lite 150 eller mer är önskemålet. Detaljplaneringen är ett stort hinder för en snabbare process. Det behövs också fler byggentreprenörer i Västerås.
Vidare diskuterade vi framtidens boende där han enligt egen utsago sa att Mimer ligger i framkant. Visserligen är projektet "framtidslägenheten" nedlagd men att man vill vidareutveckla och titta vidare på hur vi ska bygga framtidens kvarter och även hur vi kan utveckla den framtida hyresrätten.

Vi delgavs Mimers TO DO- lista de närmaste åren framöver.

Inventera byggbar mark privat/översiktsplan/egen mark
Översyn av kö/ansvisningsregler
Trygghetsboende- bygger gärna
Tillgänglighetsklassicifiering
Plusval och tillval
Se över alla kulturfastigheter
Framtidskvarter
Se över parkeringar/p-garage prissättning
Hyressättning -
Utveckling av organisationen

Till min glädje och viss tillfredställelse fick jag gehör för behovet av vacker arkitektur och offentlig utsmyckning i Västerås. Även att se över möjligheten att få till fler sociala bostäder och att mixa "sociala bostäder", såsom äldreboenden, trygghetsboenden, gruppbostäder i ordinarie huskroppar. Naturligtvis utifrån den enskilde individens förutsättningar.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar